Mijn speerpunten voor Gent

Cutting-edge, functional & beautiful. This is some of the projects we have been crafting lately. Have a look!

Meer aandacht voor de deelgemeenten

“Jouw wijk, jouw stem”: We implementeren een wijkbarometer voor elke wijk en deelgemeente die niet alleen objectieve data, maar ook de meningen en ervaringen van bewoners verzamelt en gebruiken die om plannen te maken om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren.

Een ‘wijkkwaliteitsplan’ voor elke wijk en deelgemeente: Op basis van de wijkbarometer maken we een concreet actieplan voor elke wijk en deelgemeente. De ingevoerde wijkmobiliteitsplannen worden geëvalueerd, geïntegreerd in de wijkkwaliteitsplannen, en waar nodig bijgestuurd.

Investeren in de deelgemeenten: We investeren in het beheer en onderhoud van openbaar domein en infrastructuur in de deelgemeenten met o.a. de heraanleg van de dorpskern en een buurtsporthal in Sint-Denijs-Westrem, een nieuwe zwembad Neptunus in Wondelgem, een nieuw wijkpark op de oude Gantoisesite in Gentbrugge, het herinrichten van Ledebergplein…

Veiligheid

Veilige stad: Veiligheid blijft prioriteit! We pakken problemen met samenleven of veiligheid direct en krachtig aan.

Meer blauw op straat: We versterken de politieaanwezigheid in de wijken, de verkeersdienst en het overlast-team om de door Gentenaars ervaren overlast aan te pakken.

De wijkagent: We zorgen ervoor dat wijkagenten zich meer kunnen focussen op hun kerntaken in de wijk door administratieve taken te verminderen.

Investeren in politie: We realiseren plan-P op de site Ekkergem, een duurzame en toekomstgerichte huisvesting voor de Gentse politiek en we zorgen voor beter uitgeruste politie, zowel op het vlak van materiaal, technologie als opleidingen.

Wonen

Vereenvoudigde regels: We maken de stedenbouwkundige regels eenvoudiger en haalbaarder om het bouwen van nieuwe woningen te stimuleren, met aandacht voor maatwerk en participatie van de buurt.

Levenslang wonen: We zetten in op gezinsvriendelijke woningen en houden rekening met de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen door levensloopbestendige woningen na te streven.

Woonpact: We sluiten een stedelijk woonpact met de publieke en private bouw- en ontwikkelingssector om onze visie op stadsontwikkeling te vertalen naar concrete acties en investeerders duidelijkheid te bieden.

Betaalbaar wonen voor iedereen: We streven naar een zo groot mogelijk aandeel betaalbare woningen in nieuwe projecten: extra sociale woningen en meer budgethuurwoningen voor middeninkomens en alleenstaanden die net niet voor een sociale woning in aanmerking komen.

Cultuurwerven

Gent wil in 2030 Europese Culturele Hoofdstad worden. Dan is het niet meer dan logisch dat we onze infrastructuur op punt zetten. Denk aan Cinema Rex, de Materniteit, de Vooruit, het Wintercircus, de Opera, het S.M.A.K… Nu is het aan ons!

Programma Voor Gent