Budgethuurwoningen

Huren aan ongeveer 20% onder de marktprijs

Budgethuurwoningen

Betaalbaar wonen realiseren is misschien wel de grootste uitdaging voor onze stad. Voor alleenstaanden is een betaalbare woningen vinden een echte opgave. Zelfs tweeverdieners hebben het vaak moeilijk.

Met sogent maken we er werk van. We zijn recent gestart met de realisatie van zogenaamde budgethuurwoningen. Woningen die verhuurd worden aan ongeveer 20% onder de marktprijs. We zorgen in onze eigen projecten steeds voor een aanbod aan betaalbare woningen. Er zijn momenteel 250 dergelijke budgetwoningen opgeleverd, in aanbouw of gepland. En dat moeten er nog een pak meer worden.

Bij het opstellen van toekomstplannen voor grotere gebieden (ruimtelijke uitvoeringsplannen) worden ook meteen zones voor betaalbaar wonen ingekleurd. Voor de omgeving van de Afrikalaan zijn er bijvoorbeeld circa 450 betaalbare woningen ingepland (mix sociaal en budgethuurwoningen).

De NV Modest werd opgericht door het stadsontwikkelingsbedrijf om zelf budgethuurwoningen te realiseren. Als schepen van Ruimtelijke Ordening laat hij ook zones voor betaalbaar wonen intekenen op toekomstplannen.

De woningen worden via HuurinGent verhuurd. Telkens er budgethuurwoningen op de markt komen kan men zich kandidaat stellen. Er wordt voorrang gegeven op basis van een puntensysteem.